Italia: cozi mari la secţiile de votare; se aşteaptă o prezenţă la vot de 65-70 %

Autor: , in Externe / 4 martie, 2018, 21:09

Votanţii din Roma au fost descurajaţi de cozile lungi de la secţiile de votare organizate pentru alegerile parlamentare, informează Politico.

„Ne vom întoarce mai târziu, poate spre seară, coada era prea mare acum”, a spus Sandra, care a venit să voteze împreună cu soţul şi cu copilul lor de doi ani.

Andrea Bramante, în vârstă de 29 de ani, a spus că a votat pentru Partidul Democrat: „Am încercat să nu mă uit la televizor în ultima lună. Sunt convins că Matteo Renzi şi premierul Paolo Gentiloni au fost cei mai activi în conducerea ţării”.

Domenico, în vârstă de 40 de ani, a votat pentru Mişcarea 5 Stele: „Sunt curios să văd ce ar putea face la guvernare. Şi cred că este singura grupare politică care ar aduce o schimbare”.

Tot în Roma, o secţie de votare a fost închisă temporar după ce unul dintre votanţi i-a avertizat pe organizatori că numele candidaţilor de pe buletinele de vot erau greşite.

Matteo Renzi, liderul Partidului Democrat, a votat în Florenţa spunând pe Twitter: „Tocmai am votat acasă la Florenţa. O zi bună tuturor, trăiască democraţia!”.

Liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, a promis că va ţine lumea la curent pe Facebook iar pe Twitter a postat o poză cu el stând într-un leagăn alături de descrierea: „Soare, un leagăn… şi votaţi cu Lega. Scrieţi în comentarii unde aţi votat sau unde veţi vota. Nu uitaţi să puneţi un ‚x’ pe simbolul Lega. Dacă toţi suntem dedicaţi, vom câştiga”.

De asemenea, Paolo Gentiloni, actualul prim-ministru şi membru al Partidului Democratic, a votat la Roma.

Şi ministrul agriculturii, Maurizio Martina, a anunţat pe Twitter că şi-a exercitat dreptul la vot. Martina, membru al Partidului Democrat, a condus campania „Făcute în Italia” pentru alimente ca pastele sau roşiile. Mişcarea nu a fost primită bine de Comisia Europeană.

Co-fondatorul Mişcării Cinci Stele, comediantul Beppe Grillo, a spus pe blogul său că mişcarea este diferită faţă de celelalte partide despre care a spus că încearcă să supravieţuiască cu orice preţ, „poluând” astfel scena politică.

Grillo, care s-a retras din mişcare şi îl susţine pe actualul lider Luigi Di Maio, a spus că rolul său este să se asigure că partidul rămâne „biodegradabil”.

Conform ultimelor estimări al YouTrend, un sondator de opinie italian, prezenţa la vot va ajunge la 65-70%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X