Natalia Intotero, în Ucraina: Punem accent pe menţinerea neafectată a dreptului la educaţie şi informare în limba română

Autor: , in Externe / 4 martie, 2018, 13:25

România pune accent pe menţinerea neafectată a dreptului la educaţie şi informare în limba română pe teritoriul ucrainean, a subliniat ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, cu ocazia unei vizite pe care a efectuat-o în ţara vecină vineri şi sâmbătă.

„Ministerul pentru Românii de Pretutindeni acordă o importanţă sporită comunităţilor istorice, susţinerii şi respectării drepturilor etnicilor români din vecinătatea ţării. Comunitatea de români din Ucraina este o prioritate pentru minister. În demersurile noastre pentru protejarea şi promovarea drepturilor persoanelor care aparţin minorităţii române, punem accent pe menţinerea neafectată a dreptului la educaţie şi informare în limba română”, a punctat Intotero, conform unui comunicat de presă al ministerului.

Ea a solicitat preluarea în totalitate a recomandărilor formulate de Comisia de la Veneţia, inclusiv cu privire la modificarea articolului 7 din Legea educaţiei din Ucraina.

„Comisia de la Veneţia recomandă consultarea efectivă a reprezentanţilor minorităţii în adoptarea de acte normative care vizează drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale”, a arătat ministrul.

Oficialul, a evidenţiat, totodată, necesitatea de a fi continuate consultările cu reprezentanţii comunităţii româneşti în procesul de reformare a difuziunii publice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X