Lupta pentru Gheata de Aur se anunţă a fi echilibratăpână în ultimul moment. Cu golurile înscrise în weekend, Leo Messi şi Mohamed Salah i-au egalat pe Edinson Cavani şi Harry Kane, în fruntea clasamentului. În plus, primii şase marcatori ai Europei sunt „înghesuiţi” în doar 3 puncte.

Messi a marcat golul 600 al carierei şi a adus Barcelonei un succes fundamental în lupta pentru titlu în La Liga, 1-0 cu Atletico Madrid. A fost, în acelaşi timp, cea de-a 24-a reuşită stagională a argentinianului în campionat.

Tot la borna 24 a ajuns şi Salah, care a punctat în partida pe care Liverpool a câştigat-o cu 2-0 pe teren propriu cu Newcastle.

Astfel, cei doi i-au egalat pe Cavani şi Kane. Uruguayanul a fost menajat de Unai Emery, în perspectiva returului cu Real Madrid, din Liga Campionilor, în timp ce căpitanul lui Tottenham nu a reuşit să înscrie în succesul londonezilor cu Huddersfield (2-0), scrie digisport.ro.

Cei patru au câte 48 de puncte în clasamentul Ghetei de Aur, însă lupta pentru unul dintre cele mai râvnite trofee individuale din fotbal e o afacere între mai mulţi jucători. Revelaţia este Jonas, de la Benfica. Brazilianul de 33 de ani are deja 30 de goluri în acest sezon, dar pentru că liga portugheza are un coeficient de 1,5 în stabilirea acestei ierarhii, punctajul său este 45.

Între Jonas şi „careul de aşi” amintit mai sus stă doar Ciro Immobile, golgheterul din Serie A TIM. Atacantul lui Lazio are 23 de goluri (46 de puncte).

Top 10 al Ghetei de Aur e completat de Kun Aguero (21 de goluri; 42 de puncte), Neymar (20 de goluri; 40 de puncte), Luis Suarez (20 de goluri; 40 de puncte) şi Robert Lewandowski (20 de goluri; 40 de puncte).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •