Poliția britanică încearcă să identifice substanța cu care a fost otrăvit un fost spion rus, care se află acum în stare critică la spital. Bărbatul în vârstă de 66 de ani a primit azil în Marea Britanie în 2010, scrie Digi24.

Sergei Skripal și o femeie în vârstă de 33 de ani sunt internați în stare gravă, iar autoritățile au închis un restaurant, ca măsură de precauție. Cei doi nu au răni vizibile, iar medicii presupun că aceștia ar fi fost expuși la o substanță toxică încă neidentificată.

Colonelul Skripal este un fost spion rus, care a fost condamnat, în 2006, la 13 ani de închisoare în Rusia, pentru că ar fi colaborat cu serviciile de inteligență britanice. Conform BBC, Serghei Skripal a fost plătit cu 100.000 de dolari pentru a furniza MI6, serviciul britanic de informaţii, numele agenţilor ruşi prezenţi pe teritoriul Regatului Unit.

Skripal şi trei alţi agenţi ruşi au făcut obiectul unui schimb, în 2010, cu zece agenţi ai Kremlinului expulzaţi de Washington.

Autoritățile britanice au folosit tunuri cu apă pentru a decontamina strada pe care cei doi s-au prăbușit, din senin. Skripal și femeia care a ajuns la spital se cunoșteau, însă nu este deocamdată clar unde au fost aceștia otrăviți. Un martor a povestit că cei doi se aflau pe o bancă în momentul în care li s-a făcut rău.

„Un bărbat mai în vârstă și o fată tânără. Ea era cumva aplecată peste el, arăta ca și când ar fi leșinat. El făcea niște semne ciudate din mână și se uita la cer. Arătau atât de rău, încât m-am gândit că nu pot să fac mare lucru să îi ajut”, a declarat acesta.

Cazul seamănă foarte mult cu cel al lui Alexander Litvinenko, fost spion și disident rus, care a fost otrăvit în 2006 cu poloniu-210, o substanță radioactivă, și a murit câteva zile mai târziu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here