Partidul Liberal nu susține ideea desemnării de către partidele proeuropene a unui candidat unic la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Potrivit PL, „candidatul unic al lui Vladimir Plahotniuc poate fi convenit de PDM doar cu acele partide cu care s-a unit în Consiliul municipal Chișinău împotriva lui Dorin Chirtoacă” și anume PD, PSRM, PCRM, PPEM și PN.

„În urma alegerilor locale din anul 2015, Primăria municipiului Chişinău era condusă de Dorin Chirtoacă, reales a treia oară în calitate de primar general, pentru un mandat de 4 ani. Începând cu septembrie 2015, la doar două luni de la alegeri, la comanda lui Vladimir Plahotniuc, PD-PSRM-PCRM-PPEM-PN s-au unit în Consiliul Municipal Chişinău (CMC) în vederea blocării activităţii primarului ales, inclusiv prin organizarea de referendumuri pentru demiterea sa”, se arată într-un comunicat de presă emis de PL.

Potrivit liberalilor, candidatul unic al lui Vladimir Plahotniuc „poate fi convenit de PD doar cu acele partide, menţionate mai sus, cu care s-a unit în CMC împotriva primarului ales, Dorin Chirtoacă, a PL-ului, dar şi a cetăţenilor care l-au votat”.

Amintim că, marți, liderul PD, Vladimir Plahotniuc, a declarat că formaţiunea sa nu va înainta un candidat pentru alegerile anticipate din Chişinău, dar va sprijini un candidat comun al partidelor proeuropene, chiar dacă acesta va fi rivalul său, Andrei Năstase. La rândul lor, PAS și PPDA au declarat că nu au nevoie de susținerea lui Plahotniuc.

Comentarii