(FOTO) 30 de mii de pachete de țigări, ascunse sub puieți, au trecut prin vamă în România; Ce au descoperit polițiștii români

Autor: , in Social / 8 martie, 2018, 12:53

Aproximativ 30.000 de pachete cu ţigări de contrabandă ascunse sub pomi fructiferi, au trecut nedepistate din Republica Moldova în România, fiind depistate de polițiștii de frontieră de peste Prut. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat 29.980 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 60 de mii euro, pe care un cetățean moldovean le transporta cu un microbuz, ascunse printre puieţi de pomi fructiferi.

În data de 07 martie, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, au oprit în trafic, pentru control, pe DE 583, un microbuz marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în România.

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a mijlocului de transport, ulterior la legitimarea conducătorului auto, stabilind că acesta este Ivan B., cu cetăţenie română şi moldovenească, în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ialomiţa.

La controlul efectuat asupra microbuzului, polițiștii au observat că este încărcat cu puieţi de pomi fructiferi, ambalaţi în folie de plastic.

În vederea efectuării unui control amănunţit, mijlocul de transport şi persoana au fost conduse în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, unde s-a constatat faptul că în ambalaje, printre puieţi, erau mai multe colete cu ţigări. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 29.980 pachete de ţigări, diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova Moldova.

La cercetări, bărbatul a declarat că în urma unei înţelegeri cu o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, trebuia să transporte ţigaretele în municipiul Iaşi.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cantitatea totală de 599.600 ţigarete, în valoare de aproape 60 de mii de euro şi autovehiculul marca Mercedes Benz Sprinter, în valoare de 4 mii de euro lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X