Parlamentul UE nu va trimite observatori la alegerile prezidenţiale din Rusia

Autor: , in Externe / 8 martie, 2018, 13:14

Alegerile prezidenţiale din Rusia, planificate pentru data de 18 martie 2018, se vor desfăşura fără observatorii Parlamentului Uniunii Europene.

Parlamentul Uniunii Europene nu va trimite observatori care să asiste la desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din Rusia, care vor avea loc în data de 18 martie, nici la alegerile preşedintelui Azerbaidjanului, din 11 aprilie.

Declaraţia a fost făcută miercuri, 7 martie, de europarlamentarii David McAllister şi Linda McAvan, citaţi de DW. Parlamentul UE nu va trimite observatori nici la alegerile prezidenţiale din Azerbaidjan, se mai spune în declaraţie.

„Parlamentul Uniunii Europene nu va urmări aceste procese electorale şi, în consecinţă, nu va comenta nici procesul desfăşurării acestor alegeri, nici rezultatele lor”, mai scrie pe site-ul oficial al Parlamentului UE.

Niciun eurodeputat nu a primit vreun mandat de observare sau comentare a proceselor electorale din numele Parlamentului European.

Totodată, dacă anumiţi europarlamentari vor decide, de sine-stătător, să urmărească alegerile, o vor face din proprie iniţiativă, fără ca vreo declaraţie sau acţiune a acestora pe marginea acestui subiect să aibă vreo legătură cu Parlamentul European.

În plus, propunerea organizaţiilor oficiale ruse pentru unii observatori internaţionali de a-şi acoperi singuri costurile pentru călătorie şi cazare contravin principiilor etice ale observaţiei alegerilor electorale, mai spune declaraţia.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X