Fotbalul, propus să fie recunoscut ca „bun de interes social”; Ce decizie va lua UNESCO?

Autor: , in Sport / 9 martie, 2018, 19:18

Jorge Carretero, fostul purtător de cuvânt al Consiliului Director al Federaţiei spaniole de fotbal, a solicitat UNESCO recunoaşterea fotbalului ca bun de interes social pentru umanitate, deoarece este „cel mai bun factor de integrare socială”, informează agenţia EFE.

„Fotbalul este cel mai bun factor de integrare socială care există la nivel mondial. Este primul mijloc de comunicare pe care îl au copiii îl au la dispoziţie în locuri sărace sau în război”, a explicat Carretero. La nivel internaţional „importanţa acestui sport este de o asemenea amploare încât ONU are mai puţine ţări înregistrate decât FIFA”, a argumentat spaniolul.

Iniţiativa a fost promovată într-o manieră particulară de către Carretero şi a fost înaintată la UNESCO în data de 9 februarie. O propunere susţinută de cei 18 ani de experienţă ca purtător de cuvânt al Federaţiei spaniole de fotbal şi certificată printr-o medalie de bronz pentru Meritul Sportiv şi alta de aur pentru Meritul Social al Penitenciarelor, pentru programul „Fotbalul ca auto-gestiune pentru reintegrarea persoanelor private de libertate”.

Posibila recunoaştere a importanţei fotbalului de către UNESCO ar reprezenta „ceva pentru toată lumea”, a opinat Carretero. „Ne place sau nu fotbalul, trebuie să fim recunoscători pentru că acest sport ajută întreaga planetă la nivel social”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X