Poliția britanică cere ajutorul armatei în cazul otrăvirii fostului spion Serghei Skripal

Autor: , in Externe / 9 martie, 2018, 16:10

Aproximativ 180 de angajaţi din personalul militar au fost chemaţi de poliţie pentru a extrage probe care ar putea fi contaminate de o neurotoxină în Salisbury, scrie The Guardian, potrivit News.ro.

Investigaţia a luat amploare joi după ce poliţia a izolat mormintele soţiei lui Serghei Skripal, Liudmila şi fiului lor, Alexander. De asemenea, poliţia a declarat că 21 de persoane au fost tratate ca urmare a incidentului.

Personal de la Marina Roială, Forţele Aeriene Roiale, precum şi echipe de chimişti ajută anchetatorii pentru a extrage probe de la locul incidentului.

„Reţeaua Anti-Terorism a Poliţiei a cerut asistenţă de la armată pentru a sustrage de la faţa locului mai multe vehicule şi obiecte”, a spus Scotland Yard.

„Publicul nu ar trebui să fie alarmat iar sfaturile privind sănătatea generală a publicului rămân aceleaşi. Armata are expertiza şi capabilitatea pentru a răspunde unor situaţii variate. Ministerul Apărării colaborează frecvent cu serviciile de urgenţă şi autorităţile locale. Asistenţa militară va continua atât cât este necesar în investigaţie”, au adăugat oficialii de la Scotland Yard.

Gavin Williamson, ministrul Apărării, a spus: „Forţele noastre armate au intervenit pentru a ajuta poliţia în investigaţia lor din Salisbury, bazându-se pe expertiza şi informaţiile deja puse la dispoziţie de cercetătorii de renume mondial de la Laboratorul pentru Tehnologie şi Ştiinţa Apărării de la Porton Down. Avem oamenii potriviţi cu abilităţile potrivite pentru a ajuta în această anchetă crucială. Este un incident regretabil iar gândurile mele sunt cu victimele şi familiile lor”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X