Război comercial SUA-UE, faza pe declarații. Avertismentul lui Merkel

Autor: , in Externe / 9 martie, 2018, 20:07

Decizia lui Donald Trump de a impune taxe suplimentare pe importurile de oţel şi aluminiu nu va rămâne nepedepsită, anunţă oficialii europeni. Comisia Europeană îi oferă liderului de la Casa Albă şi un răgaz de 90 de zile, timp în care speră să ia decizia de a exclude de pe lista exportatorilor supraimpozitaţi Uniunea Europeană.

Poziţia blocului comunitar este întărită de Angela Merkel care spune că decizia lui Donald Trump nu este în interesul nimănui. Donald Trump a semnat aseară decretul prin care stabilește taxe de import pentru oţel de 25 la sută şi pentru aluminiu de 10 la sută.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Nu vom ajunge nicăieri aşa. Nimeni nu va câştiga o astfel de competiţie. De aceea vom continua să căutăm dialogul. În acelaşi timp, Europa va reacţiona şi Comisia a fost clară.

Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru Comerţ: Nu este cea mai bună metodă de a rezolva situaţia şi, cu siguranţă, nu e o soluţie să incluzi Europa în asta pentru că suntem prieteni, lucrăm împreună, în niciun caz nu suntem o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA. Aşa că mizăm pe faptul că vom fi excluşi (de la aceste impozite, n.r.). Vom aştepta puţin să vedem cum vor evolua lucrurile, dar în 90 de zile trebuie să fim pregătiţi (să luăm măsuri, n.r.).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X