Televiziunea de stat din Rusia avertizează „trădătorii” să nu se stabilească în Anglia

Autor: , in Externe / 9 martie, 2018, 14:57

Televiziunea de stat din Rusia a avertizat „trădătorii” şi criticii Kremlinului că nu ar trebui să se stabilească în Anglia din cauza riscului de a muri în condiţii misterioase, scrie The Guardian citat de News.ro.

„Nu alegeţi Anglia ca să locuiţi acolo. Oricare ar fi motivele, dacă sunteţi un trădător profesionist al ţării sau doar vă detestaţi ţara în timpul liber, repet, nu contează, nu vă mutaţi în Anglia”, a spus prezentatorul Kirill Kleymenov în timpul unui program de ştiri de pe Canalul 1, televiziunea de stat a Rusiei.

„Ceva nu este în regulă acolo. Poate e climatul. Dar în ultimii ani au avut loc atâtea incidente ciudate cu rezultate grave. Oamenii sunt spânzuraţi, otrăviţi, mor în accidente cu elicopterul şi cad de la geam în cantităţi industriale”, a adăugat Kleymenov.

Avertizarea vine după ce fostul agent dublu Sergei Skripal şi fiica sa, Yulia, au fost otrăviţi cu o neurotoxină în Salisbury, ei fiind spitalizaţi în stare critică. Moscova a catalogat speculaţiile conform cărora ei au fost ţinta Kremlinului drept „o campanie anti-Rusia”.

Un număr semnificativ de critici ai Kremlinului şi-au găsit sfârşitul în circumstanţe misterioase în ultimii ani. Printre aceste cazuri este şi cel al lui Boris Berezovsky, un oligarh care a devenit apoi un critic al guvernului şi a fost găsit spânzurat în propria casă în Berkshire, în martie 2013. De asemenea, Alexander Litvinenko, un fost ofiţer al serviciilor secrete ruse, a murit în 2006 după ce a fost otrăvit cu poloniu, în holul hotelului Mayfair.

Vladimir Putin a negat implicarea Kremlinului în aceste cazuri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X