1 milion de euro: Despăgubire record în urma unui accident provocat de o șoferiță

Autor: , in Externe / 10 martie, 2018, 16:50

Despăgubire record în urma unui accident provocat de o șoferiță. Beneficiarul este un tânăr care, în urmă cu patru ani, a fost accidentat de o şoferiţă cu maşină înmatriculată şi asigurată în Marea Britanie. Instanţele din România au obligat asiguratorul englez la plata unei despăgubiri de 1.000.000 de euro. Victima accidentului s-a ales însă cu sechele pentru toată viaţa, iar banii pe care îi va primi vor intra cel mai probabil în tratamente şi îngrijiri.

Într-unul dintre blocurile sărăcăcioase din comuna Pârscov, judeţul Buzău, locuieşte tânărul C. N., românul care a câştigat în instanţă cea mai mare despăgubire de la un asigurator. Nu se va putea bucura de bani ca oricare altcineva pentru că este paralizat pe jumătate, handicap pe care l-a căpătat în urmă cu patru ani, când a fost accidentat grav de un autoturism de teren în timp ce se deplasa cu căruţa pe DN 10, pe raza localităţii Cislău. Avea 33 de ani când, pe drumul de întoarcere de la pădure, de unde căra lemne ca să aibă cu ce să îşi întreţină mama, s-a izbit cu capul de asfalt, după ce două atelaje care se deplasau în tandem au fost spulberate de un autoturism condus de o româncă stabilită în Anglia. Doi răniţi grav au ajuns la spital, C. având nevoie de peste 75 de zile de spitalizare.

Şoferiţa s-a apărat atunci spunând că a evitat o maşină de pe contrasens, însă nu a putut să evite procesul în instanţă. În 2016, Judecătoria Pătârlagele din judeţul Buzău a decis acordarea unei daune morale de 1.000.000 de euro victimei de către firma de asigurare din Marea Britanie, sentinţă care a rămas în picioare şi la Curtea de Apel Ploieşti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X