Rusia ar putea dobândi superioritate militară în Europa până în 2025, avertizează un general SUA

Autor: , in Externe / 10 martie, 2018, 12:42

Rusia ar putea dobândi superioritate militară în Europa până în anul 2025, depăşind capabilităţile militare desfăşurate de Statele Unite în ţările europene, avertizează generalul american Curtis Scaparrotti, şeful Comandamentului SUA în regiune, pledând pentru continuarea modernizării armamentului.

În cursul audierilor în Congresul SUA, generalul Curtis M. Scaparrotti, şeful Comandamentului SUA în Europa, a atras atenţia că este necesară menţinerea ritmului modernizării capacităţilor militare pentru păstrarea superiorităţii militare americane pe continentul american.

„Ţinând cont de actualul ritm al modernizării militare ruse, trebuie să ne menţinem modernizarea pe care am avut-o până acum pentru a menţine dominaţia în zonele în care avem dominaţie acum. Dacă nu facem acest lucru, cred că ritmul Rusiei ne va provoca în domeniul militar din aproape toate punctele de vedere până, să spunem, în anul 2025”, a avertizat generalul Curtis Scaparrotti, citat de site-ul Defenseone.com.

Comandamentul SUA în Europa (EUCOM) a solicitat recent 6,5 miliarde de dolari în scopul „Iniţiativei Europene pentru Descurajare”, un program care prevede suplimentarea capacităţilor de reacţie de tip aerian, maritim şi terestru în Europa.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat de curând că un atac nuclear împotriva unui aliat al Moscovei va fi considerat un atac contra Rusiei, avertizând că armata rusă deţine o rachetă de croazieră invincibilă şi va riposta imediat. „Vom considera orice utilizare a armelor nucleare contra Rusiei sau a aliaţilor ca fiind un atac nuclear împotriva naţiunii noastre. Riposta va fi imediată şi cu toate efectele aferente”, a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit în Parlamentul de la Moscova.

În replică, Administraţia Donald Trump a comunicat că nu este surprinsă de ameninţările lui Vladimir Putin, Washingtonul afirmând că poate contracara atacuri şi transmiţându-le cetăţenilor americani să fie liniştiţi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X