Alexandru Tănase și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Justiției

Autor: , in Politic / 11 martie, 2018, 09:53

Alexandru Tănase și-a anunțat demisia din funcția de Ministru al Justiției. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare, la o zi după ce în presă au apărut interceptări telefonice în care Tănase, pe atunci președintele Curții Constituționale, discuta cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon despre jaful bancar.

Tănase declară că a acceptat postul pentru a promova reforme pe domeniul justiției, dar nu pentru a se implica în activități politice. Astfel, în zilele următoare își va prezenta demisia, încheindu-și astfel cariera politică.

„Am acceptat demnitatea de Ministeru al Justiție pentru a promova reforme pe domeniul justiției fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică”, a scris Alexandru Tănase.

Amintim că, într-o înregistrare audio publicată de Jurnal TV, Alexandru Tănase și Veaceslav Platon îşi spun, pe un ton cordial, simplu, – Saşa şi Slava. Din conţinutul discuţiei rezultă că aceasta avea loc pe când Tănase era şef la Curtea Constituţionala, înainte de arestarea şi condamnarea lui Platon. Platon pare să-i ceară o favoare, deşi nu e clar ce anume, iar Tănase îi spune că a-i împlini doleanţa ar însemna curată sinucidere.

Veaceslav Platon a spus în cadrul convorbirii cu Alexandru Tănase că Dorin Drăguțanu, fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei a participat la furtul miliardului. Veaceslav Platon spune că are dovezi concrete.

De asemenea, omul de afaceri spune că nimeni nu caută banii furați. „După ce vor veni procurori normali și vor vedea ce au făcut acești băieți, se vor apuca de cap. Pentru că ei nu au făcut nimic”, a spus Veaceslav Platon.

Omul de afaceri spune că a vândut acțiunile Victoriabank pe față lui Ilan Șor, dar beneficiarul era Vladimir Plahotniuc. În opinia lui, ceea ce s-a întâmplat în bănci nu putea avea loc fără implicarea politicienilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X