Performanță extraordinară pentru surorile Williams: După 17 ani se reîntâlnesc la Indian Wells

Autor: , in Sport / 11 martie, 2018, 10:48

Americanca Venus Williams, cap de serie numărul opt, a învins-o pe românca Sorana Cîrstea cu 6-3, 6-4, sâmbătă, în runda a doua a turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari.

Și sora sa Serena a trecut mai departe, după o dispută pe muchie de cuţit cu Kiki Bertens, scor 7-6, 7-5, astfel că finala de la Australian Open 2017 se va juca din nou, de această dată în turul trei de la Indian Wells.

Partida va avea o însemnătate aparte, nu doar pentru că va fi una încărcată de emoţii după ce Serena a lipsit mai mult de un an din circuit. Acum 17 ani, tot la turneul din California, s-a creat un scandal imens în legătură cu cele două surori. Mai mult de un deceniu cele două surori au refuzat să mai participe, după acel episod.

Aşadar, în 2001, un meci din semifinalele acestui turneu a lansat o mare controversă. Cele două surori ar fi trebuit să joace pentru un loc în ultimul act, dar Venus, accidentată, a abandonat şi i-a lăsat astfel drum liber Serenei spre finală.

Mezina s-a impus pentru a doua oară în carieră la Indian Wells, în trei seturi împotriva lui Kim Clijsters (Belgia), cu 6-2 în decisiv, dar a fost huiduită şi înjurată de spectatori pe toată durata finalei. Fanii au reclamat un o posibilă înţelegere, care a determinat retragerea în semifinală a surorii mai mari, Venus, pentru a-i lăsa mezinei cale liberă spre titlu.

În consecinţă, sportivele au boicotat o lungă perioadă competiţia. În 2016, după o absenţă îndelungată, Venus a decis să uite acel episod şi a revenit în California. Cu un an mai devreme, revenise şi Serena la Indian Wells.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X