Năstase comentează demisia lui Tănase: Vreau să cred că începe să se spargă mafia

Autor: , in Politic / 11 martie, 2018, 13:20

Demisia ministrului Justiției, Alexandru Tănase, poate fi un pas spre „spargerea mafiei”, este de părere președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Într-un comentariu pe o rețea de socializare, Năstase a menționat că vrea să creadă că „după eforturi de ani de zile se sparge mafia”.

„Demisia ministrului Justiției, Alexandru Tănase, nu e suficientă. Într-un stat normal, cu justiție independentă, ea ar trebui urmată de o urmărire penală. Acum devine și mai clar, pentru cine mai avea îndoieli, cine-i patronul din umbră al jafului secolului din Republica Moldova. Frăția mafiei începe să se spargă!”, a mai precizat Andrei Năstase.

Comentariul vine după ce Alexandru Tănase și-a anunțat duminică demisia din funcția de Ministru al Justiției, ca urmare a unei înregistrări telefonice în care acesta discuta pe un ton prietenesc cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, aflat astăzi la închisoare.

„Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică”, și-a motivat Alexandru Tănase demisia.

Cu o zi mai devreme, acesta însă avea o cu totul altă părere.

„Într-adevăr îl cunosc pe V. Platon încă din perioada când eram deputați în Parlamentul Republicii Moldova și s-a întâmplat să port și discuții telefonice cu el. Cei care mă cunosc, știu bine că eu răspund la apelurile telefonice ale cunoscuților, oricine ar fi aceștia. Dl Platon este unul din ei. Nu pot fi sigur asupra autenticității acestei înregistrări deoarece discuția a avut loc cu mai mulți ani în urmă și nu i-am dat mare importanță. În realitate, conținutul discuției, în partea ce mă privește, nu scoate în evidență nimic interesant, de cât însăși faptul existenței discuției în sine”, comenta Tănase sâmbătă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X