Siria: Damascul îşi continuă ofensiva în Ghouta, peste 1.000 de civili ucişi în trei săptămâni

Autor: , in Externe / 11 martie, 2018, 11:39

Forţele regimului sirian îşi continuau duminică ofensiva împotriva zonei rebele din Ghouta Orientală, după ce a izolat Douma, unul din marile oraşe ale acestui fief al insurgenţilor vizat de 20 de zile de o acţiune militară care a făcut peste 1.000 de victime în rândul civililor, relatează AFP.

Tirul neîncetat al forţelor regimului Bashar al-Assad asupra enclavei asediate de la 18 februarie a costat viaţa a 1.031 de civili, dintre care 219 copii, şi a rănit alţi peste 4.350, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Sâmbătă, în bombardamentele regimului şi-au pierdut viaţa opt civili în oraşele Arbin şi Harasta şi alţi 20 la Douma, unde 17 corpuri au fost scoase de sub dărâmături, a informat OSDO, conform Agerpres.

Profitând de neputinţa comunităţii internaţionale şi de sprijinul constant al aliatului său rus, regimul s-a arătat hotărât să elibereze ultimul bastion rebel din apropiere de Damasc, unde circa 400.000 de locuitori sunt supuşi, din 2013, unui asediu sufocant.

Trupele guvernamentale au reuşit să cucerească mai mult de jumătate din enclava cu o suprafaţă de 100 de kilometri pătraţi, de unde sunt lansate obuze şi rachete asupra capitalei, bastion al puterii, făcând victime.

Un copil a fost astfel ucis şi patru civili au fost răniţi sâmbătă în estul Damascului de tiruri de rachetă provenind din Ghouta, potrivit agenţiei oficiale Sana.

Sâmbătă, forţele regimului „au izolat Douma de restul regiunii Ghouta Orientală, după ce au preluat controlul asupra drumului ce face legătura cu Harasta la vest şi Misraba la sud”, a informat OSDO.

Trupele guvernamentale au reuşit să împartă Ghouta Orientală în trei: Douma şi periferia sa la nord, Harasta la vest şi restul localităţilor din sud, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X