Președintele Igor Dodon este ignorat de către liderul separatist Vadim Krasnoselski, acesta preferând să negocieze interesele regiunii separatiste cu președintele PD Vladimir Plahotniuc, susține analistul politic de la Jamestown Foundation Vladimir Socor.

El a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că „Plahotniuc împreună cu Krasnoselski au luat din mâinile lui Dodon cartea reglementării transnistrene”.

„Dl Dodon s-a prezentat în politica Republicii Moldova ținând în mână cartea sau, dacă vreți, drapelul reglementării transnistrene prin eforturile sale. În loc de aceasta, Tiraspolul preferă să negocieze direct cu puterea reală de la Chișinău, dl Plahotniuc, iar dl Dodon este foarte nemulțumit”, a declarat Vladimir Socor.

Potrivit analistului, pe Plahotniuc și Krasnoselski i-ar uni legăturile economice tenebroase de pe cele două maluri ale Nistrului.

„Dl Dodon de câteva ori l-a pârât la Moscova pe dl Krasnoselski pentru faptul că acesta refuză să discute despre reglementarea conflictului cu Dodon, discutând în loc de Dodon cu puterea reală a dlui Plahotniuc. Dl Dodon este foarte supărat pe dl Krasnoselski din acest motiv, l-a pârât la Moscova, iar dl Krasnoselski se apără, spunând că puterea reală este la dl Plahotniuc, nemaivorbind de afacerile tenebroase, ilegale între gruparea Sheriff de la Tiraspol și interesele de afaceri de la Chișinău, inclusiv ale dlui Plahotniuc, care și ele merg pe filiera Shferif” – Plahotniuc, nu merg pe filiera Sheriff – Dodon”, a mai spus Vladimir Socor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here