Două autospeciale și un echipament de intervenție din partea „Operațiunea Florian” din Marea Britanie în parteneriat cu Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil (EASST) au fost oferite pompierilor din stânga Nistrului.

Tehnica și costumele de luptă au fost oferite pompierilor și salvatorilor din stânga Nistrului, fiind fortificat încă un pas de consolidare a măsurilor de sporire a încrederii între ambele maluri și menținerea capacităților comune pentru asigurarea securității cetățenilor, în special a locuitorilor din regiunea transnistriană a Republicii Moldova.

În cadrul ceremoniei de oferire a tehnicii, oficialii prezenți au menționat importanța unei colaborări în domeniul reducerii riscurilor și intervenția în situații excepționale. Mai mult, s-a vorbit despre cooperarea frumoasă între Republica Moldova și Marea Britanie, care duce la fortificarea capacităților de intervenție a pompierilor și salvatorilor.

În baza parteneriatului care durează mai bine de 5 ani, salvatorii moldoveni au beneficiat de 15 autospeciale de intervenție, echipament, dar și schimb de experiență. În această perioadă formatorii din Marea Britanie au instruit peste 250 de salvatori și pompieri din Republica Moldova. Proiectul a fost posibil în urma finanțării oferită de Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil (EASST) cu susținerea Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii.

Potrivit datelor IGSU anterior în anul 2017 pompierii din stânga Nistrului au mai beneficiat de o autospecială de intervenție și echipament în cadrul programului „Operațiunea Florian”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here