7000 de perechi de încălţăminte în faţa Capitoliului Statelor Unite ale Americii

Autor: , in Externe / Social / 14 martie, 2018, 16:38

7000 de perechi de încălţăminte au fost lăsate marţi în faţa clădirii Capitoliului SUA, care se află în Washington D.C., relatează vox.com.

Cele 7000 de perechi de încălţăminte reprezintă numărul copiilor care au fost împuşcaţi, în SUA, din 2012, când a avut loc atacul la şcoala primară The Sandy Hook Elementary School.

Atacul a avut loc în data de 14 decembrie 2012, în Newtown, Connecticut, când un tânăr de 20 de ani pe nume Adam Lanza a împuşcat mortal 20 de copii cu vârsta cuprinsă între şase şi şapte ani, şi şase adulţi, membri ai personalului şcolii.

Papucii au fost lăsaţi în faţa Capitoliului între orele 8:30 şi 14:00, cu scopul de a transmite un mesaj clar pentru Congresul SUA: Reformaţi legislaţia cu privire la arme sau şi mai mulţi copii vor muri.

Organizaţia globală de activism civic Avaaz este cea care a planificat protestul.

Fondată în 2007, cu sediul în SUA, Avaaz promovează activismul în toată lumea pe subiecte ca schimbarea climei, drepturile omului, drepturile animalelor, corupţie, sărăcie şi conflicte.

Cele 7 000 de perechi de încălţăminte au fost donate organizaţiei de către familiile victimelor, membri ai societăţii civile sau chiar celebrităţi.

„7000 de copii ucişi. Niciunul mai mult”

„Niciunul mai mult”
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X