Premierul Marii Britanii a anunțat boicotarea Campionatului Mondial din Rusia

Autor: , in Sport / 14 martie, 2018, 17:17

Premierul britanic Theresa May a anunţat, miercuri, boicotarea viitorului Campionat Mondial de Fotbal, care se va desfăşura în Rusia, de către membrii Guvernului britanic şi de familia regală, relatează AFP, citat de Agerpres.

”Confirm că niciun ministru sau membru al familiei regale nu va asista la Campionatul Mondial de Fotbal în Rusia în această vară”, a declarat şefa Guvernului în Camera Comunelor, fiind de părere că Moscova se face vinovată de otrăvirea unui fost spion rus, Serghei Skripal, şi a fiicei sale pe pământ britanic.

„Nu există nicio altă concluzie decât cea că statul rus este vinovat de o tentativă de omor” care l-a vizat pe Serghei Skripal (66 ani) şi pe fiica sa Iulia (33 ani), a mai declarat Theresa May în faţa Parlamentului britanic.

„I-am oferit Rusiei oportunitatea să furnizeze o explicaţie, însă reacţia sa trădează o neglijare totală a gravităţii evenimentelor”, a adăugat May, insistând: „Ei nu au furnizat nicio explicaţie credibilă”.

„În loc de asta, au tratat utilizarea unui agent neurotoxic militar în Europa cu sarcasm, dispreţ şi neîncredere”, a continuat premierul britanic.

Ca represalii, Theresa May a anunţat o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, începând cu expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi, despre care Regatul Unit consideră că sunt în fapt „agenţi de informaţii nedeclaraţi”.

Sergei Skripal este un fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU). El şi fiica acestuia au ajuns la spital în stare critică după ce ar fi fost otrăviţi.

Cei doi au fost descoperiţi inconștienți într-un mall din Salisbury, la 100 de km de Londra, iar medicii încearcă să descopere natura substanței cu care au fost otrăviți.

În această problemă, Australia, Polonia şi Japonia, ţări calificate şi ele la CM din Rusia, s-au declarat de partea Angliei.

Un astfel de boicot ar avea însă consecinţe grave pe viitor: naţionalele care vor alege o astfel de formă de protest vor fi interzise la Mondialul din 2022.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X