Prim-ministrul britanic, Theresa May, i-a adus miercuri un omagiu astrofizicianului Stephen Hawking, „un spirit strălucit şi extraordinar”, care a murit cu cu câteva ore mai devreme la domiciliul său din Cambridge, relatează AFP şi Agerpres.

„Profesorul Stephen Hawking a fost un spirit strălucitor şi extraordinar, unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai generaţiei sale. Curajul său, umorul şi determinarea de a obţine în viaţă cât mai mult posibil au fost o sursă de inspiraţie. Moştenirea lui nu va fi uitată”, a postat pe Twitter şefa guvernului britanic.

La rândul său, premierul scoţian Nicola Sturgeon a afirmat că Stephen Hawking „a schimbat modul în care percepem universul”.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a postat şi el pe Twitter: „Contează dacă pur şi simplu nu renunţi. Să ne amintim de Stephen Hawking.”

Premierul indian Narendra Modi şi-a exprimat şi el admiraţia pentru omul de ştiinţă britanic, afirmând că acesta „a făcut lumea un loc mai bun”.

„Profesorul Stephen Hawking a fost un om de ştiinţă şi un academician excepţional. Hotărârea şi tenacitatea sa au inspirat oameni din întreaga lume”, se menţionează într-o postare de contul său de Twitter.

NASA l-a descris pe profesorul Hawking ca pe un „ambasador al ştiinţei”. „Teoriile sale au descătuşat un univers de posibilităţi pe care noi şi lumea le explorăm”, a menţionat într-un tweet agenţia spaţială americană.

„Fie să zbori ca Superman în microgravitaţie, după cum le-ai spus astronauţilor de pe @Space_Station în 2014”, a mai scris NASA în postare.

La rândul său, organizaţia Greenpeace i-a mulţumit lui Hawking pentru că i-a ajutat pe oameni să-şi înţeleagă rolul în univers şi pentru că „ne-a lăsat plini de uimire”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here