Liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a anunțat marți, în cadrul unui briefing de presă, că autoritățile vor construi în cel mult un an de zile o sală sportivă polivalentă în apropierea Chișinăului.

Mai mult, potrivit lui Plahotniuc și finului acestuia, președintele Parlamentului Andrian Candu, complexul sportiv ar urma să mai conțină și mai multe terenuri de tenis, bazin olimpic de înot și alte facilități.

Plahotniuc chiar a postat pe pagina sa de Facebook un proiect al viitoarei săli, doar că lucrurile stau destul de diferit decât o prezintă liderii PD.

Dunquerque Arena – 10 mii de locuri, 100 de milioane de euro și termen de realizare de 4 ani

Asta pentru că proiectul cu care se laudă Plahotniuc este furat dintr-o prezentare a cum ar fi trebuit să arate Dunquerque Arena, o sală polivalentă cu o capacitate de aproximativ 10 mii de locuri.

Potrivit proiectului Dunquerque Arena, doar sala polivalentă care urma să se construiască în orașul din nordul Franței ar fi costat autoritățile 100 de milioane de euro.

Mai mult, dată fiind complexitatea lucrărilor, autoritățile își propuneau un termen de 4 ani pentru construcția arenei, care însă nu a mai fost ridicată.

Din materialul video de prezentare al Dunquerque Arena se poate vedea clar că democrații au tăiat o parte din acesta și l-au prezentat drept proiect al felului în care va arată Chișinău Arena.

Ce promite Plahotniuc

Doar că arena promisă de Plahotniuc ar urma să aibă între 3 și 5 mii de locuri și durata de realizare ar fi una record – de doar un an de zile.

Potrivit președintelui Parlamentului, Andrian Candu, statul ar fi pregătit un buget de 100 de milioane de lei (5 milioane de euro), restul banilor urmând să vină de la investitori privați.

Nu este însă clar cine sunt acești investitori privați și cât ar urma să coste cu adevărat arena promisă de Plahotniuc în an electoral.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here