Un laureat Nobel, dat dispărut, descoperit în viaţă, dar confuz. Soţia sa, găsită moartă

Autor: , in Externe / 15 martie, 2018, 15:29

Profesorul japonez Ei-ichi Negishi, laureat al premiului Nobel pentru chimie, în 2010, dat dispărut luni, a fost descoperit rătăcind, într-o stare confuză, la aproximativ 350 de kilometri de locuinţa sa din statul american Indiana, iar soţia acestuia a fost găsită moartă.

Profesorul japonez, în vârstă de 82 de ani, şi soţia sa, Sumire Negishi, în vârstă de 80 de ani, au fost daţi dispăruţi, luni, în statul Indiana.

Marţi, poliţia l-a descoperit pe profesor rătăcind pe lângă o şosea din Illinois. După ce a fost spitalizat, poliţia a descoperit în aceeaşi zonă din districtul Ogle automobilul profesorului, precum şi trupul neînsufleţit al soţiei acestuia.

Autorităţile au deschis o anchetă, dar, potrivit acestora, moartea femeii, care suferea de maladia Parkinson, nu este considerată suspectă.

Membrii familiei au transmis un comunicat de presă în care au menţionat că profesorul şi soţia sa se îndreptau spre Aeroportul Internaţional Rockford şi s-au rătăcit, relatează Mediafax.

,,Suntem devastaţi din cauza pierderii iubitei noastre mame şi soţii Sumire Negishi, care se lupta de mult timp cu maladia Parkinson. Călătorea cu soţul ei, Eiichi Negishi, care, aparent, suferă de o stare de confuzie şi şoc”, potrivit acestui comunicat. ,,Maşina era blocată într-un şanţ, nu mai funcţiona şi se pare că el căuta ajutor”, se arată în acelaşi document.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X