Un oraș din România a adoptat o declarație de unire cu Republica Moldova

Autor: , in Politic / 15 martie, 2018, 16:15

Cei 23 de consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Buzău au votat joi, în unanimitate, o declaraţie politică de unire cu Republica Moldova.

Iniţiativa aparţine primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, care a precizat că este vorba de o „unire simbolică, fără efecte juridice”.

„În anul sărbătoririi Centenarului României Mari, peste o sută de primari din Republica Moldova au declarat unirea cu România şi, de aceea, este o datorie de onoare să le răspundem printr-un gest similar, mai ales că preşedintele Consiliului de Miniştri de acum o sută de ani al României a fost un buzoian, Alexandru Marghiloman”, a declarat, la finalul şedinţei extraordinare, primarul Constantin Toma, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, unirea cu Basarabia de acum o sută de ani a fost realizată de elite cu sprijinul tuturor locuitorilor din fosta provincie românească.

„De această dată, unirea se face de jos în sus şi am dorit să nu ratăm un moment istoric atât de important, căci mai devreme sau mai târziu unirea Republicii Moldova cu patria-mamă se va înfăptui”, a mai declarat sursa citată.

Constantin Toma a mai spus că pe 17 martie a.c la Sala Sporturilor din Buzău va avea loc un concert de muzică populară românească intitulat „Din suflet românesc”, un duplex Buzău-Chişinău, la care sunt aşteptaţi şi primarii unionişti din Republica Moldova.

Peste o sută de localități din Republica Moldova au semnat, la rândul lor, declarații simbolice de unire cu România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X