Germania investeşte 2 milioane de euro în proiecte de infrastructură din Republica Moldova

Autor: , in Social / 17 martie, 2018, 11:40

Guvernul Germaniei va aloca două milioane de euro pentru proiecte de modernizare a infrastructurii moldoveneşti. În perioada 2005 – 2017 a fost gestionat un grant de 9,6 milioane de euro oferit Republicii Moldova de către Ministerul de Dezvoltare şi Cooperare Economică al Republicii Federale Germania pentru diverse proiecte de infrastructură.

Vineri, 16 martie, a fost anunţată lansarea programului „Infrastructură Socială şi Eficienţă Energetică” pentru anul 2018, o continuare a programului finalizat în 2017.

Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Julia Monar, spune că îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor este o mare responsabilitate siocială pentru Germania. „Ajutorul nostru trebuie să meargă acolo, unde va putea fi resimțit de un număr cât mai mare de oameni. Deaceea administrația publică locală sunt partenerii noștri cei mai importanți. În anul 2003, Guvernul Federal al Germaniei a lansat programul „Infrastructură Socială şi Eficienţă Energetică”, pentru a oferi suport micilor orașe și comune. Mă bucur foarte mult că putem demara împreună cea de a treia fază a programului, cu un volum de 2 milioane de euro. Această nouă fază le va oferi multor localități posibilitatea de a participa la concurs. Sunt convinsă că KFW și partenerul său local, FISM, ca de obicei, vor face față sarcinilor și vor implementa cu succes proiectele selectate”, a declarat oficialul.

Managerul de proiecte-secția dezvoltare regională și urbană (Europa de Est-Caucaz-Asia Centrală), Diana Hedrich, prezentă la eveniment, s-a arătat convinsă de succesul programului și a încurajat APL-urile să aplice la program

În cadrul proiectului „Infrastructură Socială şi Eficienţă Energetică” au fost realizate un număr total de 210 proiecte de dezvoltare comunitară în localităţi cu o populaţie de până la 20 de mii de locuitori din 20 de raioane din sudul şi nordul Republicii Moldova. Proiectele au urmărit dezvoltarea comunitară prin implementarea subproiectelor de infrastructură socială (şcoli, grădiniţe, sisteme de canalizare şi aprovizionare cu apă potabilă, drumuri etc.) şi stabilirea parteneriatului între comunităţile de pe ambele maluri ale râului Nistru cu un accent pe folosirea eficientă a energiei şi utilizarea resurselor energetice de alternativă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X