„Black Panther”, cinci săptămâni în topul box office-ului SUA, încasări globale de sute de milioane de dolari

Autor: , in Cultură/Media / 19 martie, 2018, 20:58

„Black Panther”, regizat de Ryan Coogler, rămâne a fi cel mai de succes film din cinematografele nord-americane pentru a cincea săptămână la rând, urmat de „Tomb Raider: Începutul”, care a intrat direct pe locul doi în acest weekend, potrivit Exhibitor Relations.

Filmul care îl are ca protagonist pe primul supererou de culoare din universul Marvel a devenit şi primul după „Avatar” în 2009 care se menţine cinci săptămâni consecutiv pe primul loc în clasament.

Cu încasări de 27 de milioane de dolari în acest weekend, „Black Panther” a avut la premieră încasări de 605,4 milioane de dolari la nivel global.

Filmul care bate record după record a fost regizat de Ryan Coogler („Creed”, „Fruitvale Station”), un cineast de culoare care a adunat o distribuţie de actori printre care se numără Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o, Angela Bassett, Forest Whitaker, Daniel Kaluuya, Letitia Wright.

„Tomb Raider: Începutul”, un remake cu aventuriera rebelă Lara Croft, de data aceasta interpretată de suedeza Alicia Vikander, a intrat direct pe poziţia a doua de la premieră, generând încasări de 23,5 milioane de dolari.

Filmul devansează o altă producţie, „I Can Only Imagine” (cu un buget de doar 7 milioane de dolari), care se poziţionează pe locul trei de la lansare. Drama americană, care urmăreşte aventurile unui grup rock creştin, a generat încasări de 17 milioane de dolari.

Megaproducţia Disney „A Wrinkle in Time”, regizată de Ava DuVernay, cu Oprah Winfrey şi Reese Witherspoon, coboară două locuri, pe poziţia a patra, cu încasări de 16,6 milioane de dolari în weekendul trecut şi de 61,1 milioane de dolari de la lansarea în urmă cu două săptămâni.

„Love, Simon”, comedia romantică despre aventurile unui adolescent homosexual, a intrat direct pe locul cinci, cu încasări de 11,5 milioane de dolari. Filmul este realizat de Greg Berlanti („Flash”, „Supergirl”), şi adaptat după un roman pentru adolescenţi de Becky Albertalli.

Comedia neagră „Game Night”, cu Jason Bateman şi Rachel McAdams în distribuţie, a coborât pe locul şase, după ce a înregistrat încasări de 5,6 milioane de dolari în acest weekend şi 54,2 milioane de dolari după patru săptămâni de la lansare.

Pe locul şapte se află „Pierre Lapin”, care a coborât două poziţii după al şaselea weekend şi a adunat 5,2 milioane de dolari în acest weekend (102,4 milioane de dolari de la premieră).

Poziţia a opta este ocupată de lungmetrajul „The Strangers: Prey at Night”, care a coborât cinci locuri după două săptămâni de la lansare, generând încasări de 4,8 milioane de dolari în acest weekend (18,6 milioane de la premieră).

În al treilea weekend de la premieră, „Red Sparrow”, cu Jennifer Lawrence în rol principal, a generat încasări de 4,5 milioane de dolari în acest weekend (39,6 milioane de dolari în trei săptămâni).

Ultima poziţie în box-office-ul nord-american este ocupată de filmul „Death Wish”, care a adunat în acest weekend 3,7 milioane de dolari (30 milioane de dolari în trei săptămâni de la lansare).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X