Cel mai eficient atacant din Europa; Cifrele lui Icardi sunt impresionante

Autor: , in Sport / 20 martie, 2018, 16:16

Mauro Icardi a scris istorie duminică, la Genova, unde a marcat de patru ori în victoria pe care Inter Milano a obţinut-o cu 5-0 în faţa Sampdoriei. La 25 de ani, argentinianul a devenit al şaselea cel mai tânăr jucător care a înscris cel puţin 100 de goluri în Serie A TIM şi a confirmat că este unul dintre atacanţii de top din Europa.

De fapt, din punct de vedere al eficacităţii, căpitanul nerazzurrilor este lider în primele cinci campionate de pe continent. Icardi are nevoie de cel mai mic număr de mingi jucate pentru a marca şi are cea mai mare acurateţe a execuţiilor.

Astfel, pentru a ajunge la cele 22 de goluri înscrise în actuala ediţie de campionat, sud-americanului i-au fost suficiente doar 572 de atingeri ale mingii, potrivit unor date prezentate de Gazzetta dello Sport. Cu alte cuvinte, la fiecare 26 de baloane atinse, golgheterul interist îşi trece în cont un gol.

În acest clasament, Icardi este urmat de Edinson Cavani, de la PSG, care marchează o dată la 29 de atingeri, şi de grecul din atacul lui Olympique Mareille, Kostas Mitroglou (un gol la 32 de atingeri), scrie Digisport.

Fostul jucător de la Barcelona şi Sampdoria e primul şi la raportul dintre goluri şi numărul total al şuturilor. Nu mai puţin de 35,5% dintre şuturile lui Icardi se transformă în goluri, „nouarul” echipei lui Luciano Spalletti devansându-i pe Cristhian Stuani (Girona, 35,4%) şi Ciro Immobile (32,9%).

Mai mult decât atât, 68% din totalul şuturilor trimise de Mauro Icardi sunt pe spaţiul porţii, argentinianul dominând clar şi la acest capitol.

De altfel, cea mai bună dovadă a eficacităţii lui Icardi a fost chiar meciul cu Sampdoria, din weekend-ul trecut. Golgheterul nerazzurrilor a jucat doar 14 mingi şi a înscris de patru ori şutând în şase rânduri la poartă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X