Munteanu reacționează după ce Plahotniuc s-a plâns că partidele de dreapta îl ignoră: „Trișează ca un cartofor”

Autor: , in Politic / 20 martie, 2018, 16:38

Președintele PD, Vladimir Plahotniuc, trișează atunci când dă impresia că ar încerca să poarte un dialog cu partidele de dreapta, în vederea desemnării unui candidat comun la funcția de primar al capitalei.

El a menționat într-o reacție pe Facebook că „Vladimir Plahotniuc vine iarăși cu daruri otrăvite”.

„Se declară adeptul taberei democrate și pro-europene așa cum s-a declarat susținătorul Maiei Sandu la prezidențiale. Adică trișează din nou, ca un cartofor adevărat ce este. Liderul Partidului Democrat spunea azi, că ‘dacă câștigă candidatul socialist la primărie va fi responsabilitatea partidelor de opoziție’, dar domnule Plahotniuc, a cui responsabilitatea a fost că a câștigat Igor Dodon la prezidențiale? A dumneavoastră”, a racționat Munteanu, candidatul desemnat al PL la funcția de primar.

Munteanu a mai spus că Plahotniuc trebuie să-și asume „public” victoria lui Dodon înainte „de a se ocupa de candidatul pentru primăria Chișinău”.

„De câștigarea alegerilor la Chișinău, ne ocupăm noi, partidele europene, democrate și pro-românești. Și vom câștiga. Adică, voi, Binomul, veți pierde. Așa cum veți pierde și în toamnă!”, a precizat Munteanu.

Reacția vine după ce Președintele PD, Vladimir Plahotniuc, și-a manifestat nemulțumirea față de refuzul cu care a fost tratat de către partidele de opoziție de dreapta, privind identificarea a unui candidat comun în cadrul alegerilor pentru funcția de primar al capitalei.

El a declarat că vicepreședintele formațiunii, Vladimir Cebotari, a trimis scrisori către partidele de dreapta pentru a conveni întâlniri, dar că reacțiile au fost negative.

„Constatăm cu regret că în locul unui răspuns la adresările noastre în presă apar declarații impulsive. Mai gravă este lansarea unui număr tot mai mare de candidați din partea acestor partide, care slăbesc șansele de accedere măcar în turul 2”, a declarat Plahotniuc.

Amintim că săptămâna trecută liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a răspuns public scrisorii venite din partea PD-ului, declarând că propunerea este una falsă, întrucât „viitorul european al Republicii Moldova este supus unui risc considerabil” din cauza faptului că Vladimir Plahotniuc este „culpabil de capturarea statului, de uzurpare a puterii, de devalizarea sistemului bancar și de cârdășie cu forțele pro-rusești, susținându-l cu toate resursele posibile pe Igor Dodon în prezidențiale”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X