Persoanele cu antecedente penale, monitorizate mai strict. Ce alte măsuri anunță Jizdan, după explozia din centrul Chișinăului

Autor: , in Social / 20 martie, 2018, 16:51

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, anunță că poliția va înăspri controlul asupra persoanelor cu antecedente penale, pentru a depista dacă dețin armament ilegal. Măsura este luată în contextul exploziei din centrul Capitalei, în rezultatul căreia două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite.

Într-o reacție pe o rețea de socializare, Jizdan a menționat că persoana care avea asupra sa obiectul explozibil, era în conflict cu familia sa și a avut probleme cu legea.

„Am solicitat de la Inspectoratului General al Poliției să raporteze în detalii mersul anchetei, rezultatele căreia vor fi comunicate cetățenilor. Este foarte important să menționăm că nu este vorba de un atac armat, dar de un incident. Din primele investigații, cunoaștem că persoana care avea asupra sa obiectul explozibil, era în conflict cu familia sa în urma divorțului cu soția și a avut probleme cu legea”, a anunțat Jizdan.

Ministrul anunță că a cerut șefului IGP înăsprirea controlului asupra persoanelor cu antecedente penale, cu privire la deținerea ilegală a armamentului.

De asemenea, acesta am dispus inițierea unui studiu de caz pe marginea acestui incident, iar în baza concluziilor, la necesitate, se va cere monitorizarea circulației armelor și munițiilor.

Amintim că, două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite în jurul orei 11:00 după ce un obiect neidentificat a explodat într-un magazin alimentar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X