Cum s-a votat în zonele disputate din Europa de Est la alegerile din Rusia. Transnistria a optat masiv pentru Vladimir Putin

Autor: , in Externe / 21 martie, 2018, 16:55

În cadrul scrutinului pentru funcția de Președinte a Federației Ruse din 2018, în zonele disputate sau aflate în conflict din Europa de Est au votat 1.212.591 de cetățeni ai Federației Ruse, dintre care – 73.947 de voturi vin din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

În aceste zone, 93,86% din alegători l-au susținut pe Vladimir Putin. Cel mai mare procentaj în susținerea acestui candidat s-a înregistrat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova – 96,4%.

Federația Rusă nu a deschis nicio secție de votare în regiunea Donbas (Ucraina), pe motiv că nu ar fi avut acordul autorităților ucrainene. Cu toate acestea, în regiunea transnistreană autoritățile Federației Ruse nu au menționat niciun impediment în deschiderea secțiilor de votare.

Cu excepția Crimeei, în celelalte zone de conflict sau post-conflict Rusia nu își asumă responsabilitatea pentru exercitarea jurisdicției, cu toate acestea exercită acțiuni care demonstrează deținerea unui control total. După cum se observă, inclusiv în situația actuală de constituire și funcționare a secțiilor de votare, Federația Rusă continuă să ofere suport și să exercite controlul politic, diplomatic și mediatic foarte generos în regiunile de conflict și post-conflict din spațiul CSI.

Promo-LEX reiterează că acest suport este exercitat contrar normelor dreptului internațional și documentelor bilaterale semnate cu Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X