A fost identificat și primul „beneficiar” al proiectului „Prima Casă”; E vorba de un parlamentar magnat imobiliar

Autor: , in Politic / 22 martie, 2018, 16:42

Expertul economic Veaceslav Negruța, a identificat primul „beneficiar” al proiectului „Prima Casă”. Doar că nu este vorba despre un simplu cetățean care chiar are nevoie de o locuință, ci de deputatul Iurie Dârda, un magnat imobiliar în capitală.

Negruța a făcut referire la o declarație a lui Dârda, care deține mai multe companii de construcție, cu referire la ridicarea unor blocuri locative.

„Cât privește afacerile, îmi doresc în 2017 să lansez cel mai grandios proiect investițional în domeniul construcțiilor destinat anume familiilor tinere, cu mulți copii, tinerilor, iar astfel să stopăm imigrarea masivă. Proiectul respectiv va derula în perioada 2017-2027”, se arată într-un articol mai vechi, dar repostat de Dârda joi.

Dârda este un deputat ajuns în Parlament pe listele Partidului Liberal, dar care a părăsit formațiunea condusă de Mihai Ghimpu și s-a alăturat guvernării din postura de deputat independent.

„Primul s-a pornit: ei sunt principalii beneficiari ai programului „prima casă” – politicienii cu afaceri în construcții”, a scris Negruța pe Facebook.

Asta după ce fostul ministru al Finanțelor a declarat anterior că proiectul „Prima Casă”, lansat cu mult fast de guvernare în an electoral, „are ca obiectiv altceva decât oficial este declarat” și se poate dovedi o „inginerie financiară” periculoasă.

Fostul ministru mai consideră că acest program este menit mai degrabă să ajute companiile de construcții și băncile și să fie folosit de către PD într-un an electoral, prezentând anumite cazuri cu implicarea unor cetățeni care au aplicat la „Prima Casă”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X