În spatele proiectului lansat în an electoral de către Partidul Democrat, denumit „Chișinău Arena”, ar sta de fapt încercarea de a delapida terenuri foarte valoroase, susțin deputații liberali.

Aceștia au semnalat faptul că PD-ul încearcă să scoată din circuitul agricol un teren cu o suprafață de 70 de hectare pentru a construi o arenă cu o capacitate de maximum 5 mii de locuri. Ori un astfel de complex sportiv poate fi construit pe un teren cu o suprafață chiar de 10 ori mai mică.

Liberalii au venit și cu câteva exemple de complexe sportive deja existente în capitală. Spre exemplu stadionul „Zimbru”, cu o capacitate de peste 10 mii de locuri, alte două terenuri de antrenament, hotel, terenuri de tenis și sală de forță, e construit pe o suprafață de doar 7 hectare.

De asemenea, manejul de atletism, cu o capacitate de până la 5 mii de locuri, sau arena multifuncțională de la Ciorescu, cu o capacitate de 1300 de locuri, au fost construite pe suprafețe de aproximativ 3 hectare.

„De ce e aici nevoie tocmai de 69 de hectare de scos din circuitul agricol? Este clar că se încearcă o delapidare de terenuri. Mai ales că există informații că acolo se vrea a fi construite și alte tipuri de atracții, cum ar fi cazinouri”, a declarat deputatul Lilian Carp.

Totodată, acesta a spus că i se pare ciudat că se alege anume acest teren, în condițiile în care în aceeași regiune, la o distanță de doar 2 km se află sala de la Ciorescu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here