Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, vizitează orașele Suceava, Sibiu, Cluj și Oradea pentru a prelua experiența acestora și bunele practici de administrare urbană.

Năstase, care și-a anunțat candidatura la funcția de primar al Chișinăului, a declarat că aceste orașe pot servi drept un model pentru capitală în materie de administrare.

Primul oraș pe care l-a vizitat este Suceava, declarat destinație europeană de excelență, cu o moștenire culturală și istorică incontestabilă și cu peste zece etnii conlocuitoare.

„În cadrul vizitei sale, Andrei Năstase a apreciat înalt calitatea administrațiilor liberale (municipală și județeană) din Suceava și a luat cunoștință de bunele practici din domeniile turismului și culturii, infrastructurii și transportului, inclusiv a celui aerian low cost, modul eficient de accesare și administrare a fondurilor europene, inclusiv a celor destinate proiectelor transfrontaliere și a calificat drept extrem de oportune și utile discuțiile cu echipele manageriale ale dlui Ion Lungu, Primarul orașului din partea PNL, aflat la al treilea său mandat și cu dl Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean, un om deosebit prin tot ce este și face”, se arată într-un comunicat al formațiunii politice.

„Practicile acestea de administrare după un model modern, eficient, European vor fi preluate și implementate de echipa mea de profesioniști și în Chișinău, întrucât ar fi benefice și cetățenilor Republicii Moldova” – a spus Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a vizitat și Mănăstirea Putna, acolo unde este înmormântat Domnitorul Ștefan cel Mare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here