Atac terorist în numele ISIS, în Franța. Luare de ostatici sfârșită sângeros. Cel puțin 3 morți

Autor: , in Externe / 23 martie, 2018, 16:00

Luare de ostatici sfârșită într-o ploaie de gloanțe, vineri, într-un supermarket din localitatea Trèbes, în sudul Franței. Un individ care a intrat înarmat într-un supermarket a fost în cele din urmă ucis de forțele de securitate, dar nu înainte de a împușca mortal trei persoane. Autorul, un franco-marocan de 25 de ani, a revendicat atacul în numele Statului Islamic și a cerut eliberarea lui Salah Abdeslam, atacatorul de la Bataclan din noiembrie 2015.

O luare de ostatici care a debutat vineri în jurul orei locale 11.00 într-un supermarket din Trèbes, oraș aflat în sudul Franței, s-a sfârșit sângeros după câteva ore. Autorul atacului, un francez de origine marocană, a fost ucis în urma unui asalt al forțelor de securitate.

Procurorii au anunțat că individul, care a deschis focul, a revendicat atacul în numele Statului Islamic. Surse citate de France Info au confirmat că atacatorul a strigat „Allah Akbar, o să vă omor pe toți!” în momentul în care a intrat în supermarket.

Presa franceză scrie că cel puțin trei oameni ar fi fost uciși de individul înarmat și alte trei persoane ar fi rănite. Cei mai mulți clienți și angajați ai magazinului apucaseră însă să fugă.

Sute de membri ai forțelor de securitate, asistați de trei elicoptere, au fost mobilizați la fața locului.

Potrivit BFMTV, autorul luării de ostatici a cerut eliberarea lui Salah Abdeslam, atacatorul de la Bataclan din noiembrie 2015.

Luarea de ostatici în desfăşurare în oraşul Trebes din sud-vestul Franţei pare să fie un „act terorist”, a declarat vineri presei premierul francez Edouard Philippe.

Ministrul de Interne Gérard Collomb a anunțat că se va deplasa de urgență la Trebes, pentru a superviza operațiunile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X