Partidul Socialiștilor îndeamnă cetățenii să nu participe la contramanifestații în timpul marțului unionist de pe 25 martie, zi în care, potrivit formațiunii politice, la Chișinău s-ar aștepta „acte de violență”.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii „PSRM condamnă cu fermitate impunerea violentă și părtinitoare din partea minorității unioniste a propriei agende a evenimentelor”, iar „participarea la aceste acțiuni a cetățenilor din România este un act de ingerință gravă în treburile Republicii Moldova suverane”.

„A devenit cunoscut faptul că, organizatorii acestei acțiuni sunt pregătiți să implice în mod activ studenții, elevii liceelor și ai gimnaziilor. În Chișinău, se așteaptă sosirea de adepți ai grupărilor de extrema dreaptă și fani ai echipelor de fotbal din România. Partidul Socialiștilor din Moldova cere colaboratorilor SIS, Ministerului de Interne și a Procuraturii să-și îndeplinească obligațiile profesionale pentru a opri actele de violență din capitala Moldovei și pentru a preveni infiltrarea în țară a provocatorilor din statul vecin. Solicităm părinților și profesorilor să nu permită implicarea ilegală a minorilor în acțiunile violente”, se arată în comunicatul partidului.

Partidul Socialiștilor își declară refuzul de a organiza orice contramăsuri pe 25 martie 2018, menționând că „orice act de violență din capitală va conduce la atingerea obiectivelor stabilite de organizatori: de a destabiliza situația din Moldova și de a submina încrederea cetățenilor în propriul lor stat. Noi îndemnăm toți cetățenii țării să nu răspundă provocărilor unioniștilor”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here