Elon Musk, alături de mişcarea #DeleteFacebook: a închis paginile oficiale ale Tesla şi SpaceX

Autor: , in Economic / IT/Ştiinţă / 24 martie, 2018, 12:39

Elon Musk s-a alăturat vineri mişcării #DeleteFacebook şi a închis paginile oficiale de pe Facebook ale companiilor Tesla şi SpaceX, după ce a aflat, se pare pentru prima oară, că paginile respective există, relatează publicaţia The Guardian.

Miliardarul a intrat într-o conversaţie lejeră vineri dimineaţa, răspunzând unui tweet din partea co-fondatorului WhatsApp Brian Acton, care a cerut oamenilor să îşi închidă conturile de pe Facebook, cu întrebarea: ”Ce este Facebook?”.

Când un utilizator al Twitter i-a spus că SpaceX are profil pe Facebook şi l-a întrebat dacă va face ceea ce spune, Musk a răspuns: ”Nu ştiam că există unul. O vom face”.

Musk a mai spus că ”n-a văzut niciodată pagina respectivă”, fiind posibil să îl fi rănit cu vorbele sale pe angajatul însărcinat să creeze şi să administreze pagina respectivă, potrivit The Guardian.

Câteva minute mai târziu paginile de Facebook ale Tesla şi SpaceX au fost dezactivate.

Un purtător de cuvânt al Tesla a refuzat să comenteze motivul.

Facebook a fost puternic criticată de către congresmeni, foşti angajaţi şi presă, precum şi de proprii utilizatori, în urma informaţiilor potrivit cărora conturile a circa 50 de milioane de utilizatori americani au fost colectate şi transmise fără ştiinţa acestora firmei de consultanţă politică Cambridge Analytica, care l-a sprijinit pe Donald Trump în campania elewctorală din 2016.

Musk are de mult timp o relaţie dificilă cu directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg.

În 2016, Zuckerberg a fost aproape lipsit de politeţe, în urma exploziei accidentale a rachetei SpaceX care transporta un satelit pe care intenţiona să îl folosească în proiectul Internet.org.

”Sunt profund dezamăgit să aud că eşecul lansării SpaceX ne-a distrus satelitul”, a scris el la momentul respectiv.

Musk a răspuns atunci :”Da, greşeala mea că am fost un idiot. Le-am oferit o lansare gratuită în compensare şi cred că au avut o asigurare”.

Cei doi miliardari rivali au avut un schimb de replici şi în domeniul inteligenţei artificiale. Musk a cerut de mult timp ca inteligenţa artificială să fie reglementată, avertizând că tehnologia ”implică un riscul fundamental pentru existenţa civilizaţiei”.

În iulie 2017, Zuckerberg s-a referit la opiniile lui Musk într-o transmisiune în direct pe Facebook, afirmând că ”concentrarea pe scenarii apocaliptice este cu adevărat negativă şi destul de iresponsabilă”.

Musk a replicat printr-un tweet, afirmând: ”Am discutat cu Mark despre asta. Înţelegerea sa pe acest subiect este limitată”.

Cu toate acestea, angajamentul lui Musk de a şterge conturile de Facebook nu pare să se aplice şi în cazul Instagram, serviciul de distribuire a fotografiilor deţinut de Facebook, prin care miliardarul transmite în mod frecvent selfie-uri şi fotografii cu călătorii, maşini şi rachete.

Întrebat despre folosirea în continuare a Instagram, Musk a scris pe Twitter: ”Este la limită. Influenţa Facebook se infiltrează treptat”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X