Maia Sandu, la Marea Adunare Centenară: Cei cu aspirații românești și proeuropene avem aceleași năzuințe

Autor: , in Politic / 25 martie, 2018, 13:21

Cetățenii Republicii Moldova, cei cu aspirații românești și cei cu aspirații proeuropene, deopotrivă împărtășesc aceleași valori și năzuințe. Este opinia președintei PAS, Maia Sandu, care a participat la Marea Adunare Centenară, desfășurată duminică în PMAN.

Ea a declarat că nu a mers la miting „cu lozinci, nu am venit urmând un interes sau altul, am venit cu sărbătoare în suflet și gânduri bune”.

„Am adus un omagiu înaintaşilor noştri, care cu 100 de ani în urmă au făcut o alegere. Atunci, oameni proveniţi din stări sociale şi etnii diferite, oameni care împărtăşeau ideologii şi valori diferite, au ales să trăiască într-un stat european, liber şi democratic, refuzând să facă parte din statul bolşevic-totalitar, guvernat prin violenţă şi minciună. Am venit astăzi în Piața Marii Adunări Naționale pentru a ne bucura alături de mulți alții de sărbătoarea unui veac de la unirea din 1918”, a menționat Maia Sandu.

Ea a mai spus că la 100 de ani de la înfăptuirea unirii, încă ne confruntăm cu astfel de alegeri – în fiecare zi trebuie să alegem și să luptăm pentru democrație, pentru libertate, pentru dezvoltare.

„Responsabilitatea astăzi de a alege între Democraţie şi Dictatură, între a trăi într-un stat corupt, guvernat prin violenţă şi minciună sau într-un stat democratic şi european, ne revine nouă. Cei care au aspiraţii româneşti, alături de cei care-şi doresc integrarea europeană, împreună împărtăşim aceleaşi valori şi avem aceleaşi năzuinţe – să trăim și să gândim liber, să privim cu încredere ziua de mâine şi să asigurăm copiilor și bunicilor noștri calitatea vieţii unui stat european”, a mai spus Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X