PDM apostrofează partidele de dreapta care nu vor să dialogheze, amintind de eșecul de la prezidențiale

Autor: , in Politic / 26 martie, 2018, 15:52

Reprezentanții Partidului Democrat din Moldova (PDM) sunt nemulțumiți de faptul că partidele de dreapta refuză să dialogheze cu ei, privind identificarea a unui candidat comun în cadrul alegerilor pentru funcția de primar al capitalei și atenționează că, în acest fel, primăria va fi câștigată de socialiști, după modelul președinției.

În cadrul unei ședințe a PDM organizate la sediul formațiunii politice, unde au participat și reprezentanți ai Partidului Popular European din Moldova, precum şi miniştrii Guvernului Filip, democrații au transmis că forțele de dreapta ar putea pierde Primăria Chișinău.

„Au fost luate în discuţie şi alegerile pentru primăria Chişinău, constatându-se că iniţiativa privind unitatea forţelor politice pro-europene a fost până acum ignorată de diverse forţe de opoziţie, existând riscul real ca, în cazul în care nu se va merge cu un candidat unic, alegerile să fie câştigate de stânga socialistă, aşa cum s-a întâmplat şi în alegerile prezidenţiale”, se arată într-un comunicat remis de PDM.

Anterior, și președintele PDM, Vladimir Plahotniuc, și-a manifestat nemulțumirea față de refuzul cu care a fost tratat de către partidele de opoziție de dreapta. El a declarat că vicepreședintele formațiunii, Vladimir Cebotari, a trimis scrisori către partidele de dreapta pentru a conveni întâlniri, dar că reacțiile au fost negative.

liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a răspuns public scrisorii venite din partea PD-ului, declarând că propunerea este una falsă, întrucât „viitorul european al Republicii Moldova este supus unui risc considerabil” din cauza faptului că Vladimir Plahotniuc este „culpabil de capturarea statului, de uzurpare a puterii, de devalizarea sistemului bancar și de cârdășie cu forțele pro-rusești, susținându-l cu toate resursele posibile pe Igor Dodon în prezidențiale”.

„Nu văd ce tangență ar avea PD, partidul uzurpator pe care îl reprezentați, cu noțiunea de partid pro-european. Nu doar că ați compromis parcursul european al țării, ci ați capturat acest stat și l-ați transformat într-o unealtă de înjosire a cetățenilor care pleacă masiv, în exod, din țara pe care o sugrumați. De când mimați guvernarea, ratingul susținătorilor pro-europeni a scăzut dramatic de la 73% la doar 37 la sută. Și tocmai pentru a salva acest parcurs, țara și oamenii ei, am inițiat Platforma Civică Demnitate și Adevăr, care a organizat cele mai masive proteste împotriva regimului cleptocratic din care faceți parte”, se arată în răspunsul lui Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X