Vladimir Maiduc, fost angajat al Ministerului de Interne și cel mai generos sponsor al Partidului Democrat în anul 2016, care a fost numit, de primarul interimar Silvia Radu, șef al Direcției administrative a Primăriei municipiului Chișinău, a fost demis, tot de către edilul interimar.

La aproape o lună de la preluarea șefiei la Direcția administrativă a Primăriei municipiului Chișinău, Vladimir Maiduc a fost demis de edilul general interimar, Silvia Radu. Aceasta își motivează decizia prin faptul că Maiduc și-a depus demisia din proprie inițiativă.

Dispoziția de demisie a fost semnat la 23 martie curent.

Vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, este de părere că prin această mișcare Silvia Radu „vrea să amăgească locuitorii municipiului Chișinău că s-a lepădat de oamenii lui Plahotniuc”.

„Zilele astea a trimis la odihnă pe unul din cei mai generoși finanțatori ai Partidului Democrat, în speranța oarbă și deșartă că astfel se distanțează de PD, care a parașutat-o la primărie și o susține puternic cu tot aparatul de stat și de propagandă a binomului guvernant. Chișinăul nu crede minciunilor voastre”, a reacționat Munteanu.

De menționat că, Maiduc a ocupat fotoliul de șef al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului de Interne (SPIA) în perioada decembrie 2012 – februarie 2014. Anterior, Centrul de Investigații Jurnalistice a dezvăluit în cadrul unei anchete că ex-funcționarul „a dăruit” Partidului Democrat jumătate de milion de lei în anul 2016 drept donație. „Nu sunt membru de partid, sunt simpatizant. Nu am nicio funcție publică în prezent, mă ocup de afaceri”, a precizat atunci el reporterilor, conform anticorupție.md.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •