CEC a stabilit cât vor putea cheltui candidații în alegerile locale anticipate din Chișinău și Bălți

Autor: , in Fără categorie / 30 martie, 2018, 15:25

În cadrul ședinței de astăzi, Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit consiliile electorale de circumscripţie de nivelul doi pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din 20 mai curent în municipiile Chișinău și Bălţi. Conform Codului electoral, în decurs de 3 zile, consiliile de circumscripție urmează să-şi aleagă din rândul membrilor lor, prin vot secret, preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul, respectînd echilibrul de gen. 

Totodată, consiliile urmează să facă publică informaţia privind locul (biroul), data şi ora primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor la funcţia de primar, cu 24 de ore pînă la începerea recepționării documentelor de la candidații electorali.

Tot astăzi, CEC a stabilit plafonul mijloacelor financiare, ce pot fi transferate pe contul ,,Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile locale noi din data de 20 mai 2018. Acesta a fost calculat separat pentru fiecare localitate, pornind de la coeficientul de 28,49 lei pentru un alegător:

– municipiul Chișinău – 18.025.252 lei;

– municipiul Bălţi – 3.001.136 lei;

– comuna Leuşeni, raionul Hînceşti – 52.934 lei;

– satul Nemţeni, raionul Hînceşti – 42.421 lei;

– comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei – 93.504 lei;

– comuna Voloviţa, raionul Soroca – 46.894 lei;

– comuna Pîrliţa, raionul Ungheni – 124.672 lei

Tot în ședința de azi, CEC a stabilit cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenţilor electorali la alegerile locale noi:

Pentru fiecare partid, organizaţie social-politică sau bloc electoral se vor aloca câte 25.000 lei, iar pentru fiecare candidat independent – 5.000 lei.

Amintim că la 20 mai 2018 vor avea loc alegeri noi ale primarilor în 7 localități: municipiul Chișinău, municipiul Bălți, comuna Leușeni și satul Nemțeni, raionul Hîncești, comuna Volovița, raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei și comuna Pîrliţa, raionul Ungheni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X