Directorul liceului „Orizont”, reținut. Maia Sandu spune că ar fi o conspirație între Erdoğan, Dodon și Plahotniuc

Autor: , in Fără categorie / 31 martie, 2018, 13:52

Lidera Partidului Acțiune li Solidaritate (PAS), Maia Sandu, cere stoparea intoxicării educației prin imixtiunea răzbunărilor politice, în contextul în care, spune ea, goana după adversarii politici și ideologici ai Președintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan a ajuns și în Republica Moldova.

Potrivit Maiei Sandu, autoritățile din Turcia colaborează cu președintele Igor Dodon și șeful Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc pentru arestarea directorului liceului „Orizont”, Turgay Şen.

„Opriți intoxicarea educației prin imixtiunea răzbunărilor politice. Goana după adversarii politici și ideologici ai Președintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan a ajuns și în Moldova. Aici el și-a găsit niște parteneri de nădejde în abuzuri – Dodon și Plahotniuc, cu care a conspirat să-l aresteze pe Turgay Şen – directorul liceului Orizont”, scrie Sandu pe o rețea de socializare.

Potrivit liderei PAS, prin acest gest, autoritățile moldovenești nu doar au efectuat o comandă politică, ci au lovit în una dintre instituțiile de învățământ de succes din Republica Moldova, „deci au lovit în ce avem noi mai de preț – educația”.

În context, lidera PAS spune că acțiunea reprezintă o „persecuție politică” și cere autorităților să dea explicații urgente.

Amintim că, în această dimineață, directorul general al Liceului Teoretic „Orizont” din Republica Moldova, Turgay Şen, a fost reţinut în Aeroportul din Chişinău, în timp ce pleca spre România, la o conferință. La reținere ar fi participat angajați ai SIS și PCCOCS.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X