Răzbunarea cruntă a lui Vladimir Putin după asaltul diplomatic al Occidentului

Autor: , in Externe / 31 martie, 2018, 13:20

Rusia a răspuns dur asaltului venit dinspre Vest în cazul spionului otrăvit, escaladând conflictul diplomatic.

Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat că Rusia a decis să expulzeze alţi peste 50 de diplomaţi britanici după ce Marea Britanie şi o serie de ţări din întreaga lume, inclusiv România, au expulzat peste 150 de oficiali ruşi în urma atacului neurotoxic de la Salisbury, notează Mediafax.

Rusia a expulzat anterior 23 de diplomaţi britanici, ca reacţie la expulzarea unui număr similar de diplomaţi ruşi din Marea Britanie, informează site-ul agenţiei Reuters.

Ambasadorul britanic la Moscova, Laurie Bristow, a fost convocat vineri la MAE rus pentru a i se comunica faptul că Londra are la dispoziţie o lună să reducă numărul diplomaţilor săi în Rusia la aceeaşi nivel cu cel al misiunii diplomatice ruse în Marea Britanie.

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, a declarat sâmbătă că Marea Britanie va trebui să reducă cu ,,puţin peste 50″ numărul diplomaţilor săi din Rusia.

,,Am cerut paritate. Britanicii au cu 50 de diplomaţi mai mult decât ruşii”, a explicat Zakharova.

Moscova răspunsese mult mai dur și măsurilor luate de SUA, anunțând închiderea consulatului american de la Sankt Petersburg, al doilea oraș al Rusiei.

SUA închiseseră consulatul rusesc de la Seattle, unul relativ lipsit de importanță.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X