Cambridge Analytica și Facebook sunt actori într-unul dintre cele mai mari scandaluri ajunse în online, recent. Datele a 50 de milioane de utilizatori ai rețelei au fost ”culese” de către CA și se crede că astfel ar fi putut fi influențate alegerile din SUA și referendumul pentru Brexit.

Dacă vrei, totuși, să te distrezi pe marginea acestui scandal, poți să dai o șansă proiectului Oilsjt Analytica, denumit astfel încât să parodieze compania acuzată de relele din ultima vreme. Acesta este creația lui Inti de Ceukelaire, un hacker etic din Belgia. Acesta a creat o unealtă care află cine ești cu ajutorul a 15 sau mai puține întrebări.

Există și un disclaimer pe site, care te-ar putea ajuta cu privire la decizia de joc: ”site-ul nu stochează vreo informație personală. Am putea, dar am spus că nu o facem, așa că nu o facem. Nu suntem responsabili pentru vreo știre falsă legată de acest site”.

Hackerul belgian a creat un site care află cine ești, cu ajutorul unor întrebări legate de preferințele personale. Într-adevăr, îți vei da seama destul de repede că întrebările nu sunt suficient de revelatoare încât site-ul să afle cine ești, cu nume și prenume. Cei de la The Next Web au luat legătura cu hackerul și au vrut să afle cum funcționează site-ul, dar acesta afirmă că își păstrează secretul până pe 1 aprilie.

Aceștia credeau că aplicația folosește Facebook Connect pentru a extrage datele, dar de Ceukelaire spune că nu are nicio legătură cu această funcție. Așadar, mai avem de așteptat puțin până să aflăm modul de funcționare.
Dacă folosești site-ul în modul incognito, acesta nu va reuși să extragă informații legate de contul tău de Facebook pentru a afla cine ești.

Site-ul poate fi accesat aici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here