Bursa americană trece, din nou, prin momente dificile. Indicele Dow Jones a închis, luni, cu peste 450 de puncte în scădere, după ce la un moment dat ajunsese la aproape 750 de puncte, pe fondul tensiunilor comerciale între Statele Unite şi China, dar şi a perioadei nefaste prin care trec giganţi din domeniul IT, transmite Associated Press.

Pe de-o parte, bursele au reacţionat la anunţul privind decizia Chinei de a majora taxele pentru importurilede ca carnea de porc, mere și alte produse din Statele Unite,ca răspuns la tarifele la importul de oțel și aluminiu pe care președintele Trump la comandat luna trecută.

Pe fondul acestui război comercial, acţiunile producătorului de alimente Tyson au scăzut cu 6,3%. China este a treia cea mai mare piaţă de export pentru Statele Unite.

Pe de altă parte, multe mari companii IT sau conexe au avut scăderi semnificative. Acţiunile Intel a piedut aproape 6% după apariţia informaţiei că Apple intenționează să-şi folosească propriile cip-uri, renunţând la colaborarea cu Intel.

Amazon, gigantul retailului on-line, a pierdut aproape 5,5%, după atacurile lansate de preşedintele Donald Trump pe Twitter. Şi compania Tesla, condusă de excentricul Elon Musk, a pierdut 4,4% după ce vehicolul fără pilot la a cărui dezvoltare lucrează a fost implicat într-un accident mortal.

Alte nume sonore, cum ar fi gigantul industrial Boeing și serviciul video streaming Netflix, au scăzut de asemenea.

Bursa newyorkeză a mai trecut prin momente dificile la începutul anului. Pe 5 februarie, indicele Dow Jones a scăzut, într-o singură şedinţă, cu 1,175 de puncte, cea mai abrupăt prăbuşire din istorie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here