Femeia care, potrivit poliţiei, a tras numeroase focuri de armă la sediul YouTube, marţi, era un creator de video-uri, care critica politica video a companiei, pentru că aceasta îi limita audienţa, anunţă presa locală, potrivit Bloomberg.

Poliţia din San Bruno, California, a identificat suspectul atacului ca fiind o femeie pe nume Nasim Aghdam, potrivit The Los Angeles Times.

Agenţia locală de presă a NBC a spus că femeia avea un site şi canale YouTube care criticau politica video a celor de la Google.

„”YouTube a filtrat canalele mele, astfel încât să nu poată avea vizualizări!”, se spune pe website. „Nu există oportunităţi egale de creştere pe YOUTUBE sau pe oricare alt site de distribuire video!”

Pe site se mai zice despre plata foarte mică pe care Aghdam spune că a primit-o dintr-un video care avea sute de mii de vizualizări. 

De asemenea, mai include şi o listă cu video-uri de pe YouTube, unele devotate activismului vegan, cu imagini grafice care arată violenţa faţă de animale, dar şi o listă de canale în engleză, farsi şi turcă.

Numele de domain al site-ului a fost creat în 2015.

Tatăl suspectei spune că aceasta era supărată pe YouTube, după ce compania a încetat să o plătească în schimbul videoclipurilor pe care le posta pe platformă.

Ismail Aghdam a declarat pentru Bay Area News Group că a avertizat poliţia cu privire la faptul că fiica sa Nasim Aghdam s-ar fi putut duce la YouTube deoarece ”ura” compania.

El a declarat că şi-a dat fiica dispărută luni, după ce nu a răspuns la telefon timp de două zile.
Familia a primit un telefon de la poliţia din Mountain View marţi, către ora locală 2.00 (12.00, ora României) prin care era anunţată că femeia a fost găsită dormind într-o maşină, a declarat el.

Ismail Aghdam a adăugat că i-a avertizat pe poliţişti că fiica sa s-ar putea duce la YouTube.

Marţi seara, canalele de YouTube cu pricina au fost şterse complet, pentru violarea politicilor împotriva spam, pentru practici negative şi conţinut înşelător şi alte violări ale termenilor YouTube.

Paginile de Facebook şi Instagram cu Aghdam, văzute de reportetii Bloomberg marţi seara, au fost de asemenea şterse la scurt timp după identificarea atacatoarei.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •