Preşedintele Republicii Moldova l-a felicitat pe premierul ungar Viktor Orban pentru victoria în alegerile legislative desfăşurate duminică, considerând că aceasta este o dovadă a încrederii depline a cetăţenilor din Ungaria în apărarea şi promovarea intereselor naţionale ale statului.

„Adresez cele mai sincere felicitări Dlui Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, partidului Fidesz pe care îl conduce, dar şi întregului popor ungar pentru victoria remarcabilă în cadrul alegerilor parlamentare de ieri! Este o dovadă a încrederii depline a cetăţenilor din Ungaria în politicile promovate de dl Orban, apărarea şi promovarea intereselor naţionale ale statului!”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Republicii Moldova îi transmite succes şi noi realizări în continuare lui Viktor Orban şi partidului al cărui preşedinte este, în beneficiul Ungariei şi al poporului ungar.

„Avem relaţii bune personale cu dl prim-ministru şi aşa cum am spus-o anterior, voi face totul pentru ca relaţiile dintre Republica Moldova şi Ungaria să înregistreze o dinamică pozitivă în toate domeniile de interes comun”, încheie Igor Dodon.

Premierul Viktor Orban, care se pregăteşte pentru un nou mandat de prim-ministru al Ungariei, s-a adresat alegătorilor, duminică seară, după anunţarea rezultatelor parţiale care arată că partidul său, Fidesz, a obţinut 49,5% din voturi, şi a mulţumit pentru încrederea acordată şi celor care s-au rugat pentru partidul său.

Fidesz, partidul premierului naţionalist de dreapta Viktor Orban, a obţinut 49,5% din voturi în alegerile legislative desfăşurate duminică în Ungaria, arată primele rezultate parţiale anunţate oficial după numărarea a 69,1% din voturi, potrivit Reuters.

Fidesz ar obţine majoritatea în Parlamentul Ungariei. Partidul lui Viktor Orban ar urma să deţină 134 de mandate după numărarea a 74.6% din voturi, potrivit Biroului electoral, scrie The Guardian.

Jobbik a câştigat 20% din voturi, rezultate preliminare, în timp ce socialiştii ar fi obţinut 11,85%.

Participare la vot la alegerile parlamentare din Ungaria a fost de 68,13%, faţă de 61,73% la alegerile parlamentare din 2014. Cea mai mare prezenţă la vot – 70,53% – a fost la legislativele din 2002.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here