Banii nu aduc întotdeauna fericirea în fotbal; Ce au pățit echipele cu cele mai importante investiții în vara trecută

Autor: , in Sport / 11 aprilie, 2018, 16:26

Cluburile care au investit cel mai mult din iulie 2017 şi până în prezent nu au reuşit să ajungă în semifinalele cupelor europene la care au participat. Indiferent că vorbim de Champions League sau Liga Europa.

Spre exemplu, Manchester City a cheltuit cu 222,7 milioane de euro pentru Laporte, Mendy, Walker și Bernardo Silva, în timp ce Paris Saint-Germain a achitat peste 400 de milioane de euro doar pentru Neymar și Kylian Mbappe. Ambele formaţii au părăsit ruşinos competiţia după înfrângeri cu Liverpool şi Real Madrid.

Investiții masive s-au făcut în vară și în cele mai titrate echipe din Italia și Anglia: AC Milan şi Manchester United. Cele două echipe au părăsit însă cupele europene în fazele eliminatorii. În plus, spre deosebire de City şi PSG, care sunt lideri în competiţia internă, United şi Milan sunt la mare distanţă de primele locuri şi nu mai au şanse la titlu. Doar câştigarea Cupei Angliei, respectiv Cupei Italiei, ar salva, cât de puţin, sezonul.

FC Barcelona este alt club care a cheltuit enorm. Peste 200 de milioane de euro au investit catalanii în transferuri ca Dembele, Paulinho, Semedo sau Coutinho în iarnă AS Roma i-a umilit pe spanioli în retur, iar italienii s-au calificat în semifinale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X