În doi ani locuitorii orașului Fălești vor putea să aibă apă potabilă

Autor: , in Social / 11 aprilie, 2018, 16:54

25 de mii de locuitori ai orașului Fălești și din cinci sate din apropiere vor fi aprovizionați, în cel mult doi ani, cu apă potabilă din râul Prut. Lucrările de reconstrucție a apeductului Taxobeni – Fălești sunt în toi, potrivit publika.md.

În prezent, lipsa apei este o problemă în oraş, întrucât vechiul apeduct nu face faţă solicitărilor. Locuitorii se plâng că și apa din fântâni este foarte rea.

„Pentru raionul Fălești, apa potabilă de calitate este o problemă stringentă de mulți ani, atât cât cantitatea de floră întrece mult normele admisibile pentru sănătatea omului”, a spus Iraida Bânzari, președintele raionului Fălești.

Reconstrucţia apeductului va rezolva problema. Lucrările conductei cu o lungime de 22 de kilometri, au început încă în anii ’80 ai secolului trecut, dar au fost amânate din lipsă de bani. În 2012, în satele Taxobeni și Gherman din raionul Ungheni, au fost construite două stații de pompare pentru a pune în funcţiune apeductul. Tentativa însă a eşuat, pentru că ţevile de metal erau ruginite şi au cedat. Acum, sunt înlocuite cu altele de plastic.

„Au făcut o expertiză tehnică specialiștii, au spus că sunt bune, când am dat apa, ele toate au dat fisuri. Noi din traseul cela de 22 de kilometri din țevi de metal, noi deja am înlocuit 18”, a spus Dumitru Rotaru, manager de proiect.

20 de milioane de lei vor fi alocate în curând pentru a termina construcția reţelei.

„La următoarea ședință a Consiliului Național va fi discutat acest subiect pentru a fi alocați banii necesari şi a duce la capăt proiectul”, a spus Vitalie Povonschii, directorul ADR Nord.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X