„Nu vreau să am copii, pentru că vreau să salvez planeta”, spune o femeie din Anglia

Autor: , in Social / 11 aprilie, 2018, 17:13

Care este cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru a salva planeta? O femeie din oraşul Bath, Anglia, Marea Britanie, care este instructor de ciclism şi scriitoare, crede că soluţia este să ai mai puţini copii. Sau chiar niciunul.

Cei de la BBC au făcut un reportaj cu o femeie pe nume Anna, în vârstă de 35 de ani, care consideră că nu este deloc egoist să nu ai copii. Ba dimpotrivă, acest lucru înseamnă un beneficiu adus planetei.

„Când eram micuţă, credeam că voi creşte mare şi voi avea şi eu copii, pentru că toată lumea îi are şi aceasta este ordinea normală a lucrurilor”, spune Anna.

„Pe măsură ce am crescut, începând cu adolescenţa dar şi în perioada dintre 20 şi 30 de ani, am înţeles că pot să fac alegerea de a nu avea copii.”

„Am avut ocazia să lucrez cu copiii când am activat ca profesoară la şcoală şi a fost o experienţă plăcută, dar am înţeles că nu îmi doresc să am copii.”

Femeia povesteşte cum prietenii sau cunoscuţii îi spuneau că, eventual, îşi va schimba părerea, şi ea le răspundea „Poate”.

„Am înţeles însă că nu vreau copii şi că acest lucru este un beneficiu pentru mediul înconjurător. Acum, mă consider un environmentalist (activişti care susţin protejarea mediului înconjurător – n.r.).”

„Încerc să trăiesc cât mai în beneficiul planetei – merg pe bicicletă, mănânc vegan, îmi spăl părul mai rar, o dată pe lună. Se vede că e curat? (râde)”.

Anna spune că nașterea unui copil înseamnă crearea unei persoane care consumă resurse: „Nu vreau să conving pe nimeni că nu ar trebui să aibă copii, dar acest lucru este un adevăr”.

„Am fost într-o relaţie în care motivul despărţirii a fost faptul că nu îmi doream copii. El ştia că nu vroiam să nasc, dar credea că o să mă răzgândesc.”

„Sunt conştientă de decizia mea – nu vreau să am copii şi cred că acesta este un lucru bun pentru planeta noastră. Oamenii încearcă să își proiecteze stilurile lor de viaţă asupra ta. Încerc să nu mă simt iritată sau ofensată când oamenii îmi spun că o să mă răzgândesc, dar cred cu adevărat în această idee. Nu vreau să am copii şi e în regulă”, a încheiat tânăra.

Populaţia Terrei este în prezent de 7,6 miliarde de oameni, aşteptându-se să crească la 9,8 miliarde până în anul 2050.

 

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X